Ortaokul Öğrencilerimiz İstanbul'da

30 Mart 2015 Haberler 0 Yorum

Özel Körfezim Eğitim Kurumları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nihan DİKMEN TURAN öncülüğünde, Gezi Kolu Öğretmenleri Aynur KILIÇ SEVİM ile Eda AY, ders öğretmenleri Elif YILMAZ, Betül AYDIN GÜLTEKİN,Nilgün AKBAŞ,Burhan KAYA eşliğinde öğrencilerine tarih bilinci aşılamak üzere İstanbul'un tarihi yerlerine gezi düzenlendi.  Kültür ve tarih gezilerine katılan Ortaokul öğrencilerimiz Dolmabahçe Sarayı, 1453 Panaroma Tarih Müzesi ve Miniaturk Parkı’nı ziyaret ederek tarih ve kültür mirasımızı inceledi.

Öğrencilere tarih bilinci ve sevgisi kazandırmak üzere düzenlenen gezinin ilk durağı Dolmabahçe Sarayı idi. Osmanlı Saraylarının en büyüğü ve en güzellerinden olan Dolmabahçe Sarayı’ nı gezerken birçok padişahın ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı yerleri görerek bilgi sahibi olduk. Dolmabahçe Sarayı’ı tüm ihtişamı ve görkemiyle bizi büyüledi.

Dünyanın ilk kubbeli panoramik müzesi olan 1453 Panaroma Tarih Müzesi’ne giden öğrencilerimiz, müzenin kubbesinde yer alan ve İstanbul’un fethinden sahneleri canlandıran dev resimlerle, tarih kitaplarından öğrendiklerini detaylı olarak görme fırsatı elde etti.

Miniaturk’te Türkiye Turu

Ülkenin doğal güzellikleri ve  tarihi eserlerinin orijinal maketlerinin sergilendiği Miniaturk Parkı ise öğrenciler için küçük bir Tükiye turu niteliğindeydi. Kapadokya’dan Mardin Evleri'ne, Sümela Manastırı’ndan Pamukkale’ye kadar birçok tarihi eseri gezen öğrenciler sesli yanıt sisteminden de tarihi yapılar hakkında bilgiler edindi.

Fotoğraf Galerisi 5 Fotoğraf

Yorumlar ( 0 )
Bu Habere Yorum Yapın
E-mail adresinizi yayınlanmayacaktır, * ile belirtilmiş alanlar gereklidir.*

Sitenin tüm hakları saklıdır