Anaokulu Öğrencilerimize El Hijyeni Semineri

16 Ekim 2017 Haberler 0 Yorum

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından ilan edildiğinden bu yana 100’den fazla ülkede kutlanan 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü etkinlikleri kapsamında Konak Hastaneleri İzmit, okulumuzda  (4-5-6 yaş grubu) anasınıfı öğrencilerimize el hijyeni eğitimi ve  doğru el yıkama teknikleri semineri verdi.

Konak Hastaneleri’nin  “Tertemiz Eller, Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamındaki eğitimlerin devamı niteliğindeki seminer, Konak Hastanelerinden Hazan TAŞTANER, Meltem BAYKAL ve Tuğba DOĞANCI KARACA'nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Solunum yoluyla bulaşan hastalıkların yanı sıra diğer pek çok hastalığın önlenmesinde en etkili koruma yöntemlerinin başında gelen el hijyeninin önemine dikkat çeken Doğancı Karacan, “Araştırmalar gösteriyor ki sadece el yıkama ile çocuklardaki ishal vakalarının ve ishale bağlı ölümlerin yaklaşık yüzde 50’si önlenebiliyor. İshal dışında diğer pek çok hastalığın da bu basit ama etkili yöntemle önüne geçebileceğimizi biliyoruz. Toplumun hijyen bilincinin oluşmasının ve sürdürülebilir olmasının temelini şüphesiz, çocuklara verilecek eğitimler oluşturuyor” dedi.
Seminerde emeği geçen tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Fotoğraf Galerisi 13 Fotoğraf

Yorumlar ( 0 )
Bu Habere Yorum Yapın
E-mail adresinizi yayınlanmayacaktır, * ile belirtilmiş alanlar gereklidir.*

Sitenin tüm hakları saklıdır